You are currently browsing the category archive for the ‘wedding’ category.

I’m in kuching and it is a fantastic holiday for me when there is no time for me to be at home..a lot of unexpected schedule happen during this holiday..wedding n engagement are one of them..gathering with all photohunter members make me feel like a family gathering cause all of us shared our opinion and taught. on few weeks ago, i’ve been tag by wandy, salam and syah shutterrepublic for 2 weddings that happens on the same weeks. thanks to them for this opportunities. enjoy a few of pictures that being taken during the weddings. to the couple, congrates and hope to hear for your little baby soon..

On 4th of October, i had a little rush when yemz had asked me to join him for an engagement in Ipoh. On that night, Sani make an Open House at his house in Ampang not very far from Zoo Negara. after finished fulling my stomache with a lot of foods, we directly to Ipoh and it is not a good journey when my head a little bit dizzy and i had to sleep along the trip..when i woke up i already in front of Yemz’s gatehouse..

this engagement between Muaz n Zura was a happening day with a fantastic n sporting friends around them. Yemz and I finished shooting a little bit early so we continue our sleep back at home. Thanks to Yemz for inviting me for this engagement. congrates also for Muaz n Zura for the engagement. Hope to hear for your wedding soon!

‘when the time had come and the day will arrive’

Pada kali ini, majlis perkahwinan diantara Sofy dan Adib telah dilangsungkan di Johor Bahru.Majlis berlangsung dengan lancar dan ramai tetamu telah hadir. Perkahwinan ini merupakan majlis perkahwinan abang kepada rakan rapat saya di dalam institut selama 5 tahun. terima kasih kepada saudara bob dan abangnya yang telah memberikan kepercayaan kepada saya untuk mengabadikan kenangan di dalam majlis yang amat penting sekali buat mereka. Keluarga mereka amat peramah dan sudah tentu segala jenis makanan amat cukup mengenyangkan selama 3 hari saya tinggal bersama mereka di Gelang Patah. Kepada pihak pengantin, tahniah diucapkan dan anda berdua memang sporting habis. album akan diserahkan kepada mereka tidak lama lagi dalam masa yang terdekat.

‘hari-hari ada kerja, hati banyak suka’

Pada 2 Ogos yang lalu, aku bersama arie si tukangbuatshushi telah pergi ke Sg. Pelik berdekatan dengan Pekan Sepang atas satu kerja perkahwinan. Perkahwinan di antara Najib dan Mass ini diadakan dengan meriah dan happening dengan paluan kompang dan MC yang ditempah khas untuk menghiburkan tetamu2 yang hadir. Majlis resepsi yang berlangsung selama dua hari ini memberi kenangan yang bermakna buat kami kerana dapat menikmati suasana yang selesa sepanjang majlis. oleh kerana kampung ini berdekatan dengan Bagan Lalang, kami sempat juga mengambil angin tenang pada sebelah petang di tepi pantai tersebut sambil melihat gelagat pengunjung dan pelancong yang ada di situ. sepanjang majlis itu juga kami sempat berkenalan dengan beberapa gadis comel dan kiut yang tidak pernah merungut melayan kerenah kami..Album pasangan ini telah selamat kami serahkan dan kami berharap pasangan tersebut puas hati dengan hasil kami..kami memohon maaf sekiranya terdapat sebarang kekurangan di dalam album  tersebut.

‘mari berbuka puasa di Bagan Lalang’

congratulations to both of them

 

teaser1

Good a lot of editing need to be done. its been a busy week for me eventhough a lot of trouble came through my mind. Syukur Alhamdulillah i only have classes for 2 days per week and i got a plenty of time to focus on my editing and also my research for my assesment in the college. i hope this work could amazed me at the end of since the ideas didnt come very well due to my sicked mood. Stay tune for the next episode of this memorable wedding ever..

Perkahwinan ini dilangsungkan di Melaka bandar bersejarah dan telah diadakan dengan meriahnya. Terima kasih kepada saudara Wandy kerana sudi memngajak aku untuk wedding kali ini. Kami berasa sangat gembira kerana amat mudah untuk kami bekerjasama dengan pasangan ini kerana mereka amat sporting dan pandai mengambil pose. Terima kasih kepada kak Mawar dan abg Safri kerana memberi kepercayaan kepada Photohunter untuk mengabadikan kenangan yang paling indah dalam hidup kalian.

Untuk gambar-gambar perkahwinan yang lain sila klik di SINI

Yang benar,

fareezkario

sudah sekian lama aku kurang mengambil berat mengenai blog aku ni..kekangan masa dan kerja-kerja sekolah yang berlambak menghalang aku untuk menatap blog aku yang serba indah ini..tapi kalian jangan risau kerana blog aku ni masih lagi bernyawa dan tiada sebarang serangga yang sempat lagi bersarang di blog aku ni.

bulan yang memenatkan buat aku..bermacam-macam kerjaan dan aktiviti yang aku kena hadiri..salah satunya wedding pasangan ni yang berlangsung di negeri sembilan…utuk pengetahuan semua, aku telah di tag oleh wandy untuk wedding ini bersama seorang lagi rakan kami yang bernama Salam…terima kasih kepada mereka kerana sudi mengajak aku yang tak sehebat mana ini…semasa berlangsungnya majlis aku berasa sangat selesa dan gembira kerana pasangan pengantin yang sangat sporting dan peramah membuatkan kami senang utuk melakukan tugas kami..kemudahan yang diberikan juga sangat selesa. terima kasih kepada pasangan pengantin kerana telah memberikan kepercayaan kepada kami untuk mengabadikan kenangan pada hari yang sangat bermakna buat mereka.

terima kasih kepada wandy dan salam kerana menge ‘tag’ aku..hehe

 

esok aku akan ke kuching..orang kuching jom berTT..

pengantin di seri sabah

pengantin di seri sabah

 this picture being taken when i’ve been tagged by my big fren in a wedding ceremony on last friday nite. first of all sorry for the late update due to the internet connection problem this whole week. as u all knew, i’m still here at Klang doing my practical as a teacher. i hope this last two weeks of my practical could improve me and change my personal attitude to be a better teacher for the future.

‘lirik-lirik mata memandang’ is about a potraiture of a bride who is waiting for her lover to let go her ‘purdah’ as purdah is a ‘Hijab’ for this young bride. for every couple out there, a wedding is the most wonderful thing that they will remember for their whole lifetime as a married couple. wedding is an event that being done only once for the loving couple except divorce happens and one of them will or maybe get married for another time.

wait for next updates and feel free to comment.

life is so meaningful with love from your heart

pada minggu-minggu yang mendatang mungkin blog aku ni akan nampak lebih berhabuk atau dengan bahasa saintifiknya tiada update. bukan aku nak bungkus atau pindah ke mana-mana portal atau laman yang lain tapi aku mungkin akan lebih sibuk dengan tugasku sebagai seorang guru. aku akan berada di Klang hampir 2 bulan dan kemungkinan kemudahan internet atau jalur lebar agak susah untuk aku dapati di sana. jikalau nasib aku baik mungkin sebarang pengemaskinian blog akan berlaku jika terdapatnya kemudahan internet di sana. jadi, jangan hairanlah jika blog aku nampak seakan-akan suram. janganlah ada yang bertanya ” nak aku tolong tiupkan habuk di blog ko ni ke?” atau ” weh, bro..bila nak update” kerana sebarang soalan yang sebegitu sememangnya membuatkan aku tertekan.

kenapa aku berada di klang? sememangnya jarak dari klang ke kl bukanlah sejauh mana pun tapi jadual aku amat padat dari jam 7 pagi hingga 3 petang membuatkan aku bersa amat jauh tercampak. mungkin bukan tercampak kerana jarak tetapi tercampak dari jadual aku sebagai freelance jurutangkap gambar. sebarang update yang mendatang mungkin akan berunsurkan pendidikan atau budak-budak sekolah yang melompat-melompat di di dalam kelas seperti budak-budak gig yang melakukan aksi mosh di dalam gig-gig sekitar kota.

jikalau ada masa mungkin akan berlakunya update..kepada pengunjung-pengunjung blog, janganlah patah hati untuk melayari blog aku yang x seberapa ni. aku akan berusaha untuk mengemaskini jika ada ruang di antara masa nanti. di sini ada sedikit gambar-gambar wedding ketika aku berada di pasir mas beberapa minggu yang lepas. Wan dan Ina merupakan pasangan yang sempoi dan cool. mudah untuk kami beramah mesra dengan mereka ketika kami berada di sana. harap korang dapat anak cepat-cepat..hehe

harap maaflah jika gambar-gambar aku ni tidak cantek. sesungguhnya aku belum cukup ilmu lagi untuk menjadi seperti pro-pro atau otai-otai di luar sana. cacilah aku jika ada kesilapan dan aku akan memperbaikinya pada masa akan datang. tidak salah jika aku mengatakan aku ni bukan seorang jurutangkap gambar wedding kerana tiada sijil yang mengatakan aku ini seorang jurugambar wedding. aku hanya jurugambar bebas.

‘aku bukan seorang wedding photographer’

 

jika anda berkeyakinan dengan hasil kerja saya, boleh lah menghubungi saya melalui:

phone no: 013-3618815

Ym or Email: fareez_kariovaskular@yahoo.com

July 2017
M T W T F S S
« Dec    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Flickr Photos