You are currently browsing the category archive for the ‘Uncategorized’ category.

Assalamualaikum semua, what a day!! sudah hampir sepurnama saya tidak mengemaskini blog ini. disebabkan kekangan masa dan waktu kerana sibuk dengan projek-projek final semester, saya susah hendak menjenguk blog saya ini. mungkin ada update tetapi hanya di facebook kerana facebook lebih mudah..hehe..

pada hari semalam saya berkesempatan membuat projek bersama yang merupakan idea berkonsepkan filem twilight tetapi akan diubah sedikit pada tajuk dan karakter…mungkin agak poyo bunyinya tetapi apa yang cuba diketengahkan adalah konsep pencahayaan dan pengolahan grafik. projek ini dijalankan bersama saudara syah shutterreplic dan wandy saeit photohunter  dan projek ini menggunakan set studio lighting saudara wandy saeit yang terletak di rumahnya sendiri. segala penggambaran ditangkap oleh saudara syah shutterrepublic dan saya sendiri memrah otak mencari teknik pencahayaan yang betul. setting pencahayaan saya pun da lupa kerana hanya menggunakan kaedah cuba-cuba sahaja..terima kasih juga kepada saudara salam, firdaus dan aweknya amie kerana telah bersama-sama menjayakan projek ini.

hasil daripada awal sehingga tamat sesi penggambaran sangat memuaskan hati…mungkin akan diperbaiki lagi pada masa akan datang…masih terdapat banyak kelemahan dari pelbagai aspek.

sentuhan terakhir telah mengasilkan satu poster seperti ini..sila beri kritikan jika terdapat kelemahan..peace..

Advertisements

thanks to yemz again for accompany me in this job..

congrates to Amy for the graduation..all d best for u..

‘still waiting for my graduation day next year’

‘come to them with full of love, they will listen with an open heart’

hari ini genap sebulan 2 minggu aku tidak menjenguk dan meluangkan masa d blog ni..bermacam-macam agenda yang terkumpul dalam minda aku yang penuh dengan dengan teka-teki ni. sesetengahnya telah selesai,sesetengahnya da basi dan ada yang belum lagi diutarakan dalam kotak perbincangan hati ini. satu gelas jus nanas telah selesai aku teguk selang dua jam lepas..kini ada segelas lagi milo O ais yang separuh penuh menunggu masa untuk dihabiskan. hari ini aku ingin lapangkan fikiran dengan pelbagai agenda dunia…aku ingin tenang..

apa yang berlaku sepanjang temph ini sesuatu yang mencabar bagi aku..aku mempunyai ramai kawan tapi aku sedar hanya sahabat kecil yang aku ratapi sepanjang pagi ini yang aku perlu dititikberatkan..bukan sebab mereka ini tidak tahu menjaga diri.bukan juga sebab mereka ini penting bagi aku..yup..mungkin penting jika aku senyum melihat sesetengah mereka. kadang-kadang hati ini terguris dengan tingkah mereka tapi itu bukan alasan bagi aku untuk terus bersahabat dengan mereka…kerna aku adalah pendidik..tugas pendidik memang memerlukan ketebalan hati untuk diguris atau dilukai..lumrah seorang pendidik..

sudah hampir genap 2 bulan aku d SK KPG JAWA 2..berbagai kerenah dan bermacam persepsi telah aku nilai samada sikap atau tabiat mereka. setiap hari aku bermula dengan satu azam dan satu semangat yang aku kira tidak akan luntur sekiranya aku cuba digagalkan. Yup!!mereka membesar dengan cara yang begitu..nakal..degil..kurang memberi perhatian..itu hanya cara untuk mereka meminta perhatian dari kita..memarahi bukanla penyelesaian tapi memahami mungkin satu kaedah yang mungkin berkesan. aku teruskan hari-hari yang seterusnya dengan doa semoga sahabat kecil aku berjaya dan memberikan selembar senyuman ketika mereka berjaya kelak..ini doa dari aku..pendidik dan juga sahabat kepada sahabat kecilku..

sahabat kecil by Ipang

p/s: description will be add later..enjoy the pics first..

Pada kali ini, majlis perkahwinan diantara Sofy dan Adib telah dilangsungkan di Johor Bahru.Majlis berlangsung dengan lancar dan ramai tetamu telah hadir. Perkahwinan ini merupakan majlis perkahwinan abang kepada rakan rapat saya di dalam institut selama 5 tahun. terima kasih kepada saudara bob dan abangnya yang telah memberikan kepercayaan kepada saya untuk mengabadikan kenangan di dalam majlis yang amat penting sekali buat mereka. Keluarga mereka amat peramah dan sudah tentu segala jenis makanan amat cukup mengenyangkan selama 3 hari saya tinggal bersama mereka di Gelang Patah. Kepada pihak pengantin, tahniah diucapkan dan anda berdua memang sporting habis. album akan diserahkan kepada mereka tidak lama lagi dalam masa yang terdekat.

‘hari-hari ada kerja, hati banyak suka’

Perkahwinan ini dilangsungkan di Melaka bandar bersejarah dan telah diadakan dengan meriahnya. Terima kasih kepada saudara Wandy kerana sudi memngajak aku untuk wedding kali ini. Kami berasa sangat gembira kerana amat mudah untuk kami bekerjasama dengan pasangan ini kerana mereka amat sporting dan pandai mengambil pose. Terima kasih kepada kak Mawar dan abg Safri kerana memberi kepercayaan kepada Photohunter untuk mengabadikan kenangan yang paling indah dalam hidup kalian.

Untuk gambar-gambar perkahwinan yang lain sila klik di SINI

Yang benar,

fareezkario

there are few pictures that being taken around last weekend. some of the pics actually being taken in a candid mood. by using 50mm 1.8 borrowed from wandy, i am very satisfied of the quality. enjoyed the pics and dont forget to comment..

‘back to the old days’

Pada minggu lepas rakan-rakan photographer dari sarawak telah mengadakan sesi photoshoot bersama-sama model jemputan kami yang merupakan salah seorang finalist miss fair n lovely tahun ini. sesi photoshoot yang diadakan telah dihadiri rakan-rakan yang sangat sporting dan sangat besh. ramai rakan-rakan sangat berpuas hati semasa sesi kali ini terumatanya model comel kami. Terima kasih kepada Jennifer kerana sanggup menjadi model kami. terima kasih juga kepada Wandy, Dino, Alep, Salam, Baak, Irene, Chu dan semua yang lain(sori x dapat nak sebut semua). dibawah terdapat sedikit preview semasa sesi ini diadakan. Penampilan khas photographer-photographer dari Sarawak..

For a better quality of picture please click here

gambar-gambar yang lain akan di upload bila ada kelapangan lain..enjoyyyy!!

for more pictures please klick here

September 2017
M T W T F S S
« Dec    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Flickr Photos