Assalamualaikum semua, what a day!! sudah hampir sepurnama saya tidak mengemaskini blog ini. disebabkan kekangan masa dan waktu kerana sibuk dengan projek-projek final semester, saya susah hendak menjenguk blog saya ini. mungkin ada update tetapi hanya di facebook kerana facebook lebih mudah..hehe..

pada hari semalam saya berkesempatan membuat projek bersama yang merupakan idea berkonsepkan filem twilight tetapi akan diubah sedikit pada tajuk dan karakter…mungkin agak poyo bunyinya tetapi apa yang cuba diketengahkan adalah konsep pencahayaan dan pengolahan grafik. projek ini dijalankan bersama saudara syah shutterreplic dan wandy saeit photohunter  dan projek ini menggunakan set studio lighting saudara wandy saeit yang terletak di rumahnya sendiri. segala penggambaran ditangkap oleh saudara syah shutterrepublic dan saya sendiri memrah otak mencari teknik pencahayaan yang betul. setting pencahayaan saya pun da lupa kerana hanya menggunakan kaedah cuba-cuba sahaja..terima kasih juga kepada saudara salam, firdaus dan aweknya amie kerana telah bersama-sama menjayakan projek ini.

hasil daripada awal sehingga tamat sesi penggambaran sangat memuaskan hati…mungkin akan diperbaiki lagi pada masa akan datang…masih terdapat banyak kelemahan dari pelbagai aspek.

sentuhan terakhir telah mengasilkan satu poster seperti ini..sila beri kritikan jika terdapat kelemahan..peace..

Advertisements