You are currently browsing the monthly archive for January 2009.

almari buruk memang sesuatu yang kedengarannya agak usang atau alam..tetapi bagi aku almari buruk adalah simpanan yang berharga sebab terdapatnya barang2 lama yang kita takut untuk dibuang..kemungkinan berguna untuk masa akan datang..satu ketika dahulu setiap barangan aku yang aku suka, aku akan simpan elok2 di dalam satu bekas dan aku akan pastikan barangan aku itu hanya aku saje yang tau isi kandungannya..tetapi sekarang aku berpendapat itu bukannya satu sifat yang relevan..bahkan merugikan aku sendiri..jika aku menyimpannya agak lama langsung tiada keuntungan bahkan menyusahkan aku..ini pendapat aku..untuk org yang berfikiran ‘radiotomogi’..mungkin ada yang x penah mendengar perkataan ini..aku pon baru sahaja mengetahui maksudnya di dalam kamus dewan edisi 2 yang agak berhabuk di rak meja aku ni..

apa yang aku katakan di sini ialah setiap karya aku hasilkan dulu tidak kesemuanya aku suka tunjukkan..mungkin rasa rendah diri aku terlampau rendah terbenam ke paksi bumi..sehinggakan hasil kerja yang aku rasa buruk aku simpan sahaja wat pekasam di dalam hardisk pc aku ni..

sekarang aku mau tonjolkan hasil2 aku yang agak lama dan agak kurang bg aku di dalam blog ini..editing mungkin ada sedikit penambahan tetapi hasil tembakan lensa aku yang agak suram dan sandik(bahasa yang ku ambil dari daerah tawau,Sabah)

shah di villa aidid

sapeq

power rangers

‘aku bukan seorang wedding photographer’

sambungan dari entry sebelom ini..

aku ngan abg bob aka john petrucci sampai di felda keratong lebih kurang dalam 4 pagi waktu tempatan..akhirnya selamat gak sampai..mengikut dalam planning sebenarnya pengantin ada sediakan tpt tinggal..tetapi disebabkan kesilapan informasi kami terpaksala tidur di dalam kereta kenari milik abg bob..kitaorg x tau pon yg sbenarnya pengantin lelaki bermalam kat segamat..kami dengan yakinnya sampai ke felda keratong tu dgn harapan leh tdo nyenyak walaupun de 3 jam je tinggal untuk kitaorg tido..hehe..

x pasal2 kene tdo lam kete..tapi best jugak sbb ade air-cond free..kitaorg bukak tingkap luas2 pastu tdo..port kitaorg tdo tu betul2 ats bukit..mmg layan la..hehe

alhamdulillah..perjalanan majlis tu berjalan lancar..terima kasih kepada nazri dan lizawati kerana menjadi sgt sporting dan x kesah kasut baru berjenama valentino rudy terpalit ngan tanah2 becak kat situ..hehe..xpe..leh kiwi balik..hihi..

ni gambar2 outdoor yg sempat kitaorg tangkap..terima kasih gak kepada abg bob aka john petrucci kerana menjadi drebar yg sgt professional..haha..

aku x terima sebarang tempahan untuk perkahwinan..tapi kalau ada yang betul2 berminat leh hubungi melalui:

Tel:0133618815

Email:fareez_kariovaskular@yahoo.com

‘aku bukan seorang wedding photographer’

merujuk kepada blogspot aku..aku sememangnya nak jual dslr aku tuh..skrg masih dalam proses penjualan..aku malas nak iklankan kat mana2 ruang iklan lam tenet ni lg..tggu masa je tu..hehe..

selama beberapa hari aku telah menghilangkan diri kerana aku ade keje cket kat pahang..actually mula2 aku ingatkan kat melaka..rupenye kat pahang..hari ahad malam yg lepas,brother bob @ john petrucci mengajak aku untuk teman dia shot wedding kat area felda keratong 6..aku pon follow jela sbb xde bende nak wat kat rumah..so tanpa segan silu aku pon terus kemas brg..berbekalkan beg kamera aku yg sarat ngan brg2 kamera dan satu beg bj..aku pon bernagkat..perjalanan dijangkakan agak2 dalam 4 jam sbb kitaorg x penah lg pg kat area situ..tepat pukul 12.30 kitaorg pon bertolak dr kl..

sepanjang perjalanan tu mmg agak tenang sambil telinga aku dijuadahkan dengan lagu2 dr dream theater full album..mmg aku x tdo langsung..terlelap jap mungkin ada..hehe..sesampainya kami di Palong,aku da mula rasa laen dah..kiri kanan aku langsung x nampak pape..yg nampak ade sebatang jalan yg agak2 lurus..mmg pagi buta tu ade kete kenari kitaorg je ats jalan tuh..naseb bek abg bob yg drive..kalau aku drive da lama aku pecut pg 140km/h je..haha..

tiba-tiba abg bob brek dengan agak emergency..aku pon terkesima sekejap..

aku:pehal beb?mana de traffic light sini..

abg bob: ko nampak x ape yg aku nampak?

aku:nampak ape?lu jgn men2 beb..tpt ni keras woo..

abg bob: betul ni aku nampak..bende tu betul2 tepi jalan td..

aku:weh..jalan jela..ko berenti watpe?

tanpa mempedulikan aku abg bob terus me’reverse’ kete die..lagila aku seram..pekejadah org tua ni nak reverse plak..

abg bob:haa..ko nampak x?betulkan ape yg aku tgk td?

aku:celaka..aku ingatkan pe bende ntah td..jalan jela..tu pon ko nak tgk ke?cisss..

rupenye ade sekor kucing warna putih kat tepi jalan sunyi tuh..laen mcm plak aku tgk kucing tu..x pasal2 aku jd seram tetibe mlm tuh..

moral dalam cerita ni..jgnla memandai2 nak tegur bende2 tepi jalan kalau di kawsan yg agak mencurigakan..

p/s: pkaila tali pinggang keledar ketika memandu n menumpang kenderaan..

sed

January 2009
M T W T F S S
    Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Flickr Photos

More Photos